Idee Fotosaidist

lisa oma pildid või imetle teiste loomingut!
Timmu
III järgu kommentaator
III järgu kommentaator
Posts: 152
Joined: Wed Jan 21, 2004 11:06 am
Contact:

Post by Timmu »

Tuul kaks aastat juukseid sasinud.

Tea kas kellelgi on veel see teema huvi pakkuv va. paar isikut kes on minuga kahe aasta jooksul ühendust võtnud.

Kui mitte siis võtke kleeps maha.
dum0nd
algaja kommentaator
algaja kommentaator
Posts: 22
Joined: Wed Jun 24, 2009 11:16 pm

Post by dum0nd »

Idee ise pole üldse paha ning täiesti teostatav. Kuna ise olen veebinduse alal tegev, siis näen, et potensiaali saidil oleks.

Küll aga tuleks mõelda saidi idee pisut detailsemalt läbi.
Alustades kasvõi sellest, et kuidas tagada see, et lehele laetaks tõesti vaid kvaliteetseid pilte ning registreeritud kasutajad oleksid pädevad fotograafid. Kõrgkvaliteedi hoidmiseks ei saa suvalisi seebikarbi kasutajaid siiski vabalt registreerida lasta.

Eespool kellegi mainitud looduspilt.ee näide on päris hea.

Tuleks läbi mõelda, et kas saidil piirduks vaid piltide näitamisega või poogiks külge ka lisavõimalusi.

Näiteks:
piltide hindamine-kommenteerimine,
fotokonkursside korraldamine,
fotode müük (stockphoto),
jne.
busse
II järgu kommentaator
II järgu kommentaator
Posts: 456
Joined: Fri Oct 02, 2009 8:07 am
Location: Aruküla
Contact:

Post by busse »

soojendan teemat.
eestis on mitu autorallisid kajastavat lehte (rally.ee motorsport.ee ruudulipp.ee motors24.ee). nad kajastavad uudiseid, pilte. samas jah looduspilt.ee sarnast pole. eks põhjuseks ole vast see, et loodusmehed on end paremini müünud (kursused, reklaam, raamatud jne)...

motorspordil oleks jumet, aga see eeldab et iga klöps ei saaks sinna ülesse vaatamiseks ja teatud seltskond hoiaks foorumil/fotogaleriidel silma peal. tuleks hoida asjal kvaliteeti. samas, tuleks anda ka uutele võimalust end näidata ja saada konstruktiivset hinnangut.

nt looduspilt.ee läks vahepeal kole käest. vaatasid galeriisid, et mida köike lasti ülesse, kui oli tuntum isik. samas tundmatu, kellel oli ka mönusaid klöpse ülesse ei saanud pilti. ehk olemasolevad ei tohi unustada, et ka uued ja noored tahavad teha ja kogemusi omandada. mitte ainult kriitikat kuulda.

ma olen idee poolt, et teha toimiv keskkond galeriiks parematest paladest+asjalik foorum ja töötuba öpetustega, soovitustega.

mis ma olen tähele pannud, siis pole minuteada keegi rallirahvale kultuuri süstinud sisse, kuidas ja kus pilti teha. on olemas brosüürid ohutuks vaatamiseks, samas ideid huvitavamate piltide saamiseks on 0 ideed.
Crapmaster
I järgu kommentaator
I järgu kommentaator
Posts: 560
Joined: Wed Nov 11, 2009 10:41 pm
Location: Pärnumaa

Post by Crapmaster »

Selline "ainult rallipildid" sait oleks väga mõistlik. Korralikult tehtud pilte on alati hea vaadata, eriti rallindusega seostuvaid.
busse
II järgu kommentaator
II järgu kommentaator
Posts: 456
Joined: Fri Oct 02, 2009 8:07 am
Location: Aruküla
Contact:

Post by busse »

Crapmaster wrote:Selline "ainult rallipildid" sait oleks väga mõistlik. Korralikult tehtud pilte on alati hea vaadata, eriti rallindusega seostuvaid.
eks see rallipildid tuleb paika panna, kui kitsa ala peale see läheb...autorallid, sprindid, rahvarallid jne...
Raiko
III järgu kommentaator
III järgu kommentaator
Posts: 194
Joined: Sat Jul 17, 2010 6:33 pm
Location: Tartu
Contact:

Post by Raiko »

Idee on ju väga hea.
Minu arust võiks saada igaüks sinna saidile konto teha (et anda kõigile võimalus). Iseasi see, et kas pilte ülesse saab. Selleks peaks valima 5-10 inimest, kes hakkavad nö piltide moderaatoriteks. See välistaks ebakvaliteetsete piltide sattumise saidile. Kindlasti peaks olema ka piltide ülesse laadimise piirang (nagu on seda looduspilt.ee-s e. vastavalt nö auastmele).
Võiks suuna võtta rallid (võib-olla ka eraldi kategooria välismaa rallid ning MM-rallid), rallisprindid ja rahvarallid. Kui võtta nüüd ka rallikross ja veaoautokross, siis võiks juba võtta ka motokrossi ja kõik muud krossid. Et jääks pigem kitsamale rajale.
Samas võiks olla ka mingi foorumijupikene. A la algajad saavad nõu küsida, mis kaamera osta, kuidas pildistada, kus seista ja kus mitte. Muidugi väga hea idee oleks see, et saab rallidel ennast ära jagada, kuhu keegi läheb (kui ei eksi, siis see levinud Soomes). Päris tihti on ikka nii ju, et juhtud sama koha peale, kus on juba fotograafe. Et sõitjad saaksid rohkem pilte erinevatest kohtadest ja piltide vaatajadki saavad parema ülevaate üritusest, siis on see üpris hea idee. Eks ideid tuleks ka töö käigus.
Need olid minu subjektiivsed ideed ja mõtted :)
Post Reply