Ott Tänaku diskussioon

Maailma rallitippude käekäigust

Moderaatorid: Jaanus, KAIKUL, Strike, Erki, jagr

Vasta
soca
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Postitusi: 11133
Liitunud: 13 Jaan 2012, 15:22
Asukoht: Lõuna-Eesti ralliteed

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas soca »

õhtuleht jälle vägeva artikli kokku pannu http://www.ohtuleht.ee/703974/itaalia-m ... aku-kirstu

tervet artiklit ma ei näe aga piisas ka sellest, Bertelli terve hooaeg testinud m-sportiga koos :lol: :lol: :lol:
Minu postitusi täie tõsidusega mitte võtta.
Dmack Eesti rahvusrehviks!
Rallifoorumi vanasõna: "Otile sobivad ainult Poola ja Soome ralli!"
maailmameister
Diagnoos: rallisõltlane
Diagnoos: rallisõltlane
Postitusi: 1282
Liitunud: 03 Apr 2009, 16:21
Asukoht: Raasiku

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas maailmameister »

Panen siis terve artikli. Ei midagi uut selles jutus, spekulatsioonid ainult.

Itaalia moeprints lööb viimase naela Ott Tänaku kirstu?

Viljar Voog, 17. november 2015, 07:00

TEADMATUS: Kas M-Sport tiimi koostöö Lorenzo Bertelliga päästab või hukutab Ott Tänaku karjääri?


Prada moeperekonna võsukese paks rahakott võib lõpetada Ott Tänaku MM-unistuse.

Eesti parima rallipiloodi pea kohal tiirlevad tumedad pilved. M-Sport meeskonna boss Malcolm Wilson pole veel otsustanud, kes tuleval aastal tema tiimis sõidavad ning Tänaku 10. koht MMi üldarvestuses ja ohtrad avariid ei maali tema tulevikuväljavaadetest just ilusat pilti.

Esimesed kuulujutud M-Sport talli uuest hooajast kostusid juba päev pärast tänavuse ralliaasta lõppu: Motorsport Monday ajakiri väitis eile, et meeskond on lähedal lepingule Lorenzo Bertelliga, kes teenis tänavu tosina MM-ralliga vaid kaks punkti, ent kompenseerib oma suhtelist kogenematust Prada moeperekonna rahakotiga. Mees osales Walesi ralli eel ka M-Spordi meeskonna testil.

"Otsustan oma tuleviku järgmisel (käesoleval – toim) nädalal. Tõenäoliselt me jätkame, aga ma ei ole selles veel 100% kindel," rääkis Bertelli ise pärast Walesis teenitud 10. kohta – positsiooni, millele tõstis ta Tänaku katkestamine viimase võistluspäeva hommikul. Tõenäoliselt tähendaks koostöö M-Spordiga, et Bertelli hakkaks meeskonna kolmandaks piloodiks, ehk nn B-tiimi esisõitjaks.
See jätaks aga vabaks veel mõlemad esindusrivistuse kohad. Itaallase toodavad sponsorrahad tähendaks, et Wilson saab need täita kogenumate pilootidega – näiteks on veel lepinguta tänavu Citroenis sõitnud Mads Östberg ning tehasetiimituge otsib endine F1-täht Robert Kubica, kes tooks omakorda endaga kaasa uued Poola sponsorid.
Samas on vastuseta veel palju küsimusi: mitme uue mehe palkamiseks raha jätkuks, kas Wilson eelistaks tänavuste tulemuste põhjal meeskonda jätta kiirem olnud Tänaku või stabiilsemalt esinenud Elfyn Evansi, kas B-tiim koosneks vaid Bertellist või oleks seal teinegi sõitjakoht?

"Kavatsen Elfyni, Oti ja mõne teise piloodi võistlusi põhjalikult analüüsida, et 2016. aastale vastu minnes oleks meie rivistus võimalikult tugev," sõnas Wilson pühapäeval et hetkel on lahti kõik variandid.
"If you're in a hurry there's no time to lift." Ott Tänak, Rally Poland 2016
-huviline2-
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Postitusi: 3574
Liitunud: 13 Veebr 2006, 17:08

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas -huviline2- »

Las treivad...igasuguseid jutte on. Nüüd on Kubica jälle huvitatud, paar nädalat tagasi otsis uusi sarju ja mõtles paaril rallil osaleda.
Pints
I järgu kommentaator
I järgu kommentaator
Postitusi: 771
Liitunud: 15 Juun 2010, 19:41
Asukoht: Harju

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas Pints »

-huviline2- kirjutas:Las treivad...igasuguseid jutte on. Nüüd on Kubica jälle huvitatud, paar nädalat tagasi otsis uusi sarju ja mõtles paaril rallil osaleda.
Kubica on öelnud nüüdseks juba korduvalt, et raske on eratiimina tehasetiimide vastu saada, justkui vihjaks et soovib tehasetiimi saada.

M-Sport Lotos WRT
Tänak
Kubica

M-Sport Prada WRT
Evans
Bertelli

Mis arvate? :D
vaana
I järgu kommentaator
I järgu kommentaator
Postitusi: 562
Liitunud: 17 Nov 2012, 13:21

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas vaana »

Postimehes ka mingi targutav artikkel aga kahjuks tasuline.
http://sport.postimees.ee/3401365/m-spo ... -meeskonna
ponx
I järgu kommentaator
I järgu kommentaator
Postitusi: 682
Liitunud: 05 Aug 2005, 16:12
Meeldimisi saanud: 1

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas ponx »

Ott võiks sidrunisse saada.
Pints
I järgu kommentaator
I järgu kommentaator
Postitusi: 771
Liitunud: 15 Juun 2010, 19:41
Asukoht: Harju

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas Pints »

ponx kirjutas:Ott võiks sidrunisse saada.
+1
STI
I järgu kommentaator
I järgu kommentaator
Postitusi: 950
Liitunud: 13 Veebr 2003, 20:34
Asukoht: Tallinn

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas STI »

vaana kirjutas:Postimehes ka mingi targutav artikkel aga kahjuks tasuline.
http://sport.postimees.ee/3401365/m-spo ... -meeskonna
RALLI. Samal ajal kui Eesti rallisõbrad ootavad uudiseid Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi uue hooaja võimaluste kohta, spekuleeritakse ka maailma rallimeedias eestlaste senise tööandja M-Spordi tuleviku teemadel.

Saksamaa väljaanne rallye-magazin.de kirjutab, et tänavugi MM-sarjas osalenud rahakas itaallane Lorenzo Bertelli soovib rallisõidule tõsisemalt pühenduda ning sellega seoses võib M-Sport luua oma B-meeskonna. Arvatakse, et see võib avada uue võimaluse ka poolakale Robert Kubicale, kuid samas on endine vormelipiloot rääkinud soovist sõita tuleval hooajal hoopis WRC2-sarjas.

Sama väljaanne seostab M-Spordiga ka Mads Østbergi. Tänavu Citroëniga sõitnud ja MM-sarja kokkuvõttes 4. koha saanud norralase isa Morten Østbergi olevat Suurbritannia ralli ajal nähtud päris tihti M-Spordi hooldusalas liikumas. Østbergi jaoks on tegemist tuttava tiimiga, enne Citroëniga liitumist sõitis ta kolm hooaega just selles meeskonnas ning pole sugugi võimatu, et temast saab uuesti Fordi sõitja.
mcwax

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas mcwax »

Mina küll ei näe, et Wilson võiks veel rohelisemaks oma sõitjad ajada. Kui mees räägib ikkagi tulemustest/poodiumitest, siis pole mõtet ainult pay-driveritest rääkida.
Praegu on ikka küsimus, et kas üks Citroeni sõitjatest maandub M-Sportis ja kui maandub, siis kumb praegustest meestest sule sappa saab. Huvitav - kas Evans saab palka?
Tänaku kiirusega meest, kes palka ei saa, annab ikka (või siis täpsemini, ei anna) leida. Selles osas tundub justkui M-Sportile ju ideaalne valik.
Kõik muud kandidaadid nagu Bertellid ja Kubicad võivad ikka tulla jutuks ainult nö. B-tiimi kontekstis.
Strike
Moderaator
Moderaator
Postitusi: 5918
Liitunud: 06 Juun 2003, 11:58
Meeldimisi saanud: 2

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas Strike »

Kui nüüd puhtalt tulemusi ja rahvust vaadata, siis oleks Wilson valik Evans. Kui aga sinna poodiumikohtade taha natukene kiigata, siis Ott sõitis Poolas poodiumile, kui kõik VW olid mängus ja sundis ühe neist viimasel katsel üle pingutama ja katkestama. Võites ise ralli jooksul 6 katset ja kaotas Ogierile +23sek. Evans tuli Argentinas poodiumile, kuid võitis 0 katset ja tõusis lõpuks kolmandale kohale tänu Sordo ja Latvala vigadele ning kaotas Meekele +3.27 ehk kalender. Korsika heitlikes tingimustes õnnestus tal üks katse, mille võitis (üldse sõideti rallil seitse katset) ja lõpuks lõpetas teisena, kaotust Latvalale 43 sek.
Kokku on Evans kahe WRC täishooajaga tehasemeeskonnas võitnud 3 kiiruskatset, Tänak kahe WRC hooajaga (2012. M-Sport B-meeskond) võitnud 20 kiiruskatset. Kusjuures veel küll üks pointless kesmine arvutus aga siiski, mõlemad katkestasid ehk ei saanud üldse kohta kirja vaid 1 ralli ja kui võtta lõpetamise kohtade keskmine siis on Tänaku keskmine per ralli 12,2 ja Evansil 13.
Kui hooaja kokkuvõttes võtta kõikide sõitjate osas, siis Ott oli hooaja kokkuvõttes 10 katsevõiduga viies sõitja, VW kolmiku ja Meeke järel ehk siis võitis 4.2% katsetest vs Evansi 2 katsevõitu ja võidu % 0,8. Hooaja jooksul võitis Ford koos erasõitjatega (Kubica, Prokop) kokku 24 katset, millest siis ligi pooled võitis Tänak.
Hooaja jooksul oli Tänak ralli liider neljal korral, Evansi kahe vastu.
Punktidel lõpetasid nii Tänak, kui Evans mõlemad 8 korral.
Eks arusaadav, et rallis ei loe puhas statistika midagi ja loeb ka raha ning tutvused, kuid arvestades kui palju on Wilson Tänakusse investeerinud oleks ikka väga loll otsus hetkel ainus mees oma meeskonnas, kes suudab VW tempos sõita, kui viga sisse ei tule ja Ford kestab minema lasta.
Proud supporter of Angry Duck

Aitäh sulle Michael nende unustamatute hetkede eest
Michael Park R.I.P
CTR
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Postitusi: 5084
Liitunud: 21 Jaan 2015, 19:26
Has thanked: 5
Meeldimisi saanud: 12

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas CTR »

krt, FIA peaks reegli tegema, et hiljemalt paar päeva peale viimase ralli lõppu peab tiim sõitjad teatavaks tegema :D
jens
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Postitusi: 2077
Liitunud: 02 Aug 2005, 21:50
Asukoht: Tallinn

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas jens »

Strike kirjutas: Eks arusaadav, et rallis ei loe puhas statistika midagi ja loeb ka raha ning tutvused, kuid arvestades kui palju on Wilson Tänakusse investeerinud oleks ikka väga loll otsus hetkel ainus mees oma meeskonnas, kes suudab VW tempos sõita, kui viga sisse ei tule ja Ford kestab.
See on selline nii ja naa asi. Reaalselt on hooaja peale ainult paar rallit, kus Ott VW-dega sarnases tempos sõita suudab. Palju on räägitud Oti stabiilsusest või selle puudumisest, aga minu arust on eesti ringkondades ka tema kiirus kergelt ülehinnatud. Paari hea ralli põhjal ei saa teha järeldusi terveks hooajaks või karjääriks.
maailmameister
Diagnoos: rallisõltlane
Diagnoos: rallisõltlane
Postitusi: 1282
Liitunud: 03 Apr 2009, 16:21
Asukoht: Raasiku

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas maailmameister »

jens kirjutas:
Strike kirjutas: Eks arusaadav, et rallis ei loe puhas statistika midagi ja loeb ka raha ning tutvused, kuid arvestades kui palju on Wilson Tänakusse investeerinud oleks ikka väga loll otsus hetkel ainus mees oma meeskonnas, kes suudab VW tempos sõita, kui viga sisse ei tule ja Ford kestab.
See on selline nii ja naa asi. Reaalselt on hooaja peale ainult paar rallit, kus Ott VW-dega sarnases tempos sõita suudab. Palju on räägitud Oti stabiilsusest või selle puudumisest, aga minu arust on eesti ringkondades ka tema kiirus kergelt ülehinnatud. Paari hea ralli põhjal ei saa teha järeldusi terveks hooajaks või karjääriks.
Ott on kruusal kiire, see on selge. Ja Volkswagenitega ei suuda keegi naljalt tempos püsida, siin on juba auto teema. Ei usu mina, et Mikkelsen on puhta kiiruse poolest kõigist mitte VW sõitjatest niipalju üle, kui punktitabel näitab. Oleks, et VW rendiks või müüks oma autosid, saaks hea võrdluse, mida teised mehed suudavad selle autoga. Olgugi, et Oti tulemused ei olnud võibolla sellised nagu oodati, on ta kindlasti väärt veel ühte võimalust. Olen mina ka arvuti taga istudes teda kirunud, kui on jälle ralli tuksi läinud aga see on normaalne reaktsioon. Siia võiks veel lisada ka piisava koguse ebaõnne, mis Otil see aasta on olnud. Kuna Wilson elab ikkagi autode müügist ja rendist, peab keegi ju selle Fordiga kiirust näitama, et keegi seda osta tahaks. Ja seda on Ott tegelikult ka näidanud.
"If you're in a hurry there's no time to lift." Ott Tänak, Rally Poland 2016
rs7
III järgu kommentaator
III järgu kommentaator
Postitusi: 258
Liitunud: 01 Veebr 2011, 19:19

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas rs7 »

Strike kirjutas:Kui nüüd puhtalt tulemusi ja rahvust vaadata, siis oleks Wilson valik Evans. Kui aga sinna poodiumikohtade taha natukene kiigata, siis Ott sõitis Poolas poodiumile, kui kõik VW olid mängus ja sundis ühe neist viimasel katsel üle pingutama ja katkestama. Võites ise ralli jooksul 6 katset ja kaotas Ogierile +23sek. Evans tuli Argentinas poodiumile, kuid võitis 0 katset ja tõusis lõpuks kolmandale kohale tänu Sordo ja Latvala vigadele ning kaotas Meekele +3.27 ehk kalender. Korsika heitlikes tingimustes õnnestus tal üks katse, mille võitis (üldse sõideti rallil seitse katset) ja lõpuks lõpetas teisena, kaotust Latvalale 43 sek.
Kokku on Evans kahe WRC täishooajaga tehasemeeskonnas võitnud 3 kiiruskatset, Tänak kahe WRC hooajaga (2012. M-Sport B-meeskond) võitnud 20 kiiruskatset. Kusjuures veel küll üks pointless kesmine arvutus aga siiski, mõlemad katkestasid ehk ei saanud üldse kohta kirja vaid 1 ralli ja kui võtta lõpetamise kohtade keskmine siis on Tänaku keskmine per ralli 12,2 ja Evansil 13.
Kui hooaja kokkuvõttes võtta kõikide sõitjate osas, siis Ott oli hooaja kokkuvõttes 10 katsevõiduga viies sõitja, VW kolmiku ja Meeke järel ehk siis võitis 4.2% katsetest vs Evansi 2 katsevõitu ja võidu % 0,8. Hooaja jooksul võitis Ford koos erasõitjatega (Kubica, Prokop) kokku 24 katset, millest siis ligi pooled võitis Tänak.
Hooaja jooksul oli Tänak ralli liider neljal korral, Evansi kahe vastu.
Punktidel lõpetasid nii Tänak, kui Evans mõlemad 8 korral.
Eks arusaadav, et rallis ei loe puhas statistika midagi ja loeb ka raha ning tutvused, kuid arvestades kui palju on Wilson Tänakusse investeerinud oleks ikka väga loll otsus hetkel ainus mees oma meeskonnas, kes suudab VW tempos sõita, kui viga sisse ei tule ja Ford kestab.
Vinge analüüs. Minu arust on Wilson mõlemasse kõvasti investeerinud ja sellepärast ma usun, et mõlemad sõidavad järgmine aasta edasi. Isegi kui Ott on teinud Wilsoni arvates halvema tulemuse kui Evans ja võistkonda võetakse Oti nö asemel keegi teine, siis Ott sõidab ikka järgmine aasta Fordiga edasi, aga selle auto külgedel on suured DMacki(kus suitsu, seal tuld) kirjad. Ühesõnaga usun, et Ott on järgmine aasta igal juhul WRC-s.
Strike
Moderaator
Moderaator
Postitusi: 5918
Liitunud: 06 Juun 2003, 11:58
Meeldimisi saanud: 2

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas Strike »

Ja no kui veel nüüd asja huumoriga võtta, siis Wilson peaks ju harjunud olema aastatega, et ta meeskonnas on alati keegi kiire sõitja, kes ka vahel crashib - McRae, Duval, Latvala, seega seda rivi sobib Ott suurepäraselt ju jätkama, muidu läheb sissetöötadus skeem vett vedama :)
Proud supporter of Angry Duck

Aitäh sulle Michael nende unustamatute hetkede eest
Michael Park R.I.P
janarp
algaja kommentaator
algaja kommentaator
Postitusi: 12
Liitunud: 21 Aug 2015, 07:42

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas janarp »

http://www.wrc.com/en/wrc/news/november ... 2-12-.html

The Estonian (above left with co-driver Raigo Molder) re-joined M-Sport this year after a two year absence, completing a two-car team with Elfyn Evans. Both drivers secured four top-5 finishes during the season, with Tänak's highlight the third place he claimed in Poland.

He was on course to round off the season with fourth place in Wales, but retired on the final day when he hit a rock and broke his rear suspension.

"I don't know about what will happen in 2016 and I don't know whether I have done enough this year," Tänak told wrc.com.

"Personally I think it's been a very good learning season. I've shown some very promising speed since Portugal and have always been more or less after the Volkswagens on every gravel event.

"On gravel we've been competitive and last time on Tarmac in Spain we were doing some good speed too - so it's definitely been going in the right direction. Okay, the learning curve has been difficult in places but that's always what you get in a first season."

Team boss Malcolm Wilson has not yet decided on his drivers for next year but confirmed he was considering Tänak, Evans and "a few others."
Martti
IV järgu kommentaator
IV järgu kommentaator
Postitusi: 81
Liitunud: 06 Veebr 2014, 10:36

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas Martti »

Väga positiivne, et Ott ise on rahul ja usub , et on olnud arvestatavalt hea !!
Kolin
Moderaator
Moderaator
Postitusi: 19363
Liitunud: 23 Veebr 2003, 12:43
Asukoht: Seal kus lõpeb asfalt
Has thanked: 2
Meeldimisi saanud: 14
Kontakt:

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas Kolin »

Citroeni kohapealt veel niipaluu, et kui meeskond otsustab lõpetada siis tähendaks see kindlasti ka Tänaku karjääri lõppu. M-Spordis sõidaksid siis Meeke ja Evans. Kedagi teist sõitjat ma kahjuks seal sellisel juhul ei näeks.

18 November avatkse Monte ralliks registreerimine
Man and machine against mother nature!!!
"I kneel only to god, But I don't see him here"John Abruzzi
blizzard
I järgu kommentaator
I järgu kommentaator
Postitusi: 867
Liitunud: 01 Okt 2010, 18:47

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas blizzard »

Kolin kirjutas:Citroeni kohapealt veel niipaluu, et kui meeskond otsustab lõpetada siis tähendaks see kindlasti ka Tänaku karjääri lõppu. M-Spordis sõidaksid siis Meeke ja Evans
Citroen teeb kaasa vähemalt 1 hooaja veel, seega miks sa arvad, et Meeke kohe fordis on? Kes täidavad Citroeni kohad selleks viimaseks aastaks. Kindel on vaid see, et meiesuguste fännidele pole hetkel mitte midagi kindel :P
eric123
algaja kommentaator
algaja kommentaator
Postitusi: 16
Liitunud: 08 Mär 2015, 19:42

Re: Ott Tänaku diskussioon

Postitus Postitas eric123 »

OT facebook kontolt. Selle jutu põhjal arvaks küll, et sõidab ka järgmisel hooajal.
15. november kell 20:59 · Carlisle, United Kingdom ·
Im on my way to the airport after a very difficult Rally GB! The rally didn't finish the way that we wanted as I broke the rear wishbone on the first stage today and we had to retire. It was a strange one, I think we clipped a rock on the outside of the line and somehow it caused the damage.
Before that, the weekend had been not bad. We were fourth and the plan was to try and keep ahead of Sordo today. It was a really difficult rally, the road conditions were very tricky, lots of standing water and the grip changing a lot. But we were making good progress.
It's not the way I wanted to end the season but thats the way it goes sometimes. Now we must focus on 2016 and moving forward.
So now is a good time to thank you all for the support during the season, all the messages really does mean a lot to me. We've had some ups like in Poland where we were on a rally leading pace, and some downs where we've retired from good positions. This year also had one of the scariest accidents of my career when we went into the lake in Mexico.
But the progress has been good. For many of the rallies I've been going there for the first time in a WRC car and it takes a little time to perfect everything and fine tune, it's not possible to just push at the start.
So thanks everyone and please continue to support Team Tanak in 2016!!
Vasta