Kreeka Ralli III Päev

Maailma rallitippude käekäigust

Moderaatorid: Jaanus, KAIKUL, Strike, Erki, jagr

Vasta
AS
Diagnoos: rallisõltlane
Diagnoos: rallisõltlane
Postitusi: 1555
Liitunud: 14 Okt 2005, 19:30
Asukoht: Tartu
Has thanked: 1

Postitus Postitas AS »

Niavadi
algaja kommentaator
algaja kommentaator
Postitusi: 24
Liitunud: 25 Apr 2008, 11:21
Asukoht: Kostivere

Postitus Postitas Niavadi »

100% nõus :)
Karmen
---
---
Postitusi: 975
Liitunud: 14 Juul 2003, 23:00

Postitus Postitas Karmen »

valmacher
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Postitusi: 4404
Liitunud: 04 Okt 2005, 16:31

Postitus Postitas valmacher »

Kreeka MM-rallil eneselegi ootamatult rallieliidi kannule tõusnud Urmo Aava ei hõlju unistustes, vaid peab tõenäoliseks, et järgmised võistlused võivad tuua tagasilööke.
Pühapäeval karjääri parima tulemuseni jõudnud Aaval pole võimalust Kreekas saavutatud kiiruskatsete võitude ning üldarvestuse neljanda koha toel pikalt mõnuleda. Juba järgmine nädal kihutab ta Türgi teedel.


Paar vaba päeva kuluvad energia taastamiseks. Aava ja tema kaardilugeja Kuldar Siku Citroën C4 ralliauto rändas samal ajal laevaga ühest riigist teise ning eile jõudis see Türgis tiimi mehaanikute kätte. Tihe kalender ei võimalda vahepeal testisõite korraldada, ent rallimeeste õnneks on Türgi teed Kreekas kogetuga sarnased.


"Eelmise ralli neljas koht ei tekita meile mingeid pingeid ning ma ei leia, et peaksime järgmisel võistlusel kohe edasi ronima" mõtiskles Aava. "Tegelikult polegi nii tähtis Türgis kiiruskatseid võita, vaid näidata aegu esikolmiku piiril. Kui seda suudame, on kõik väga hästi"


Hooaja alguses leidsid fännid ja ajakirjanikud, et suvel võiks Aava jõuda sellisele tasemele, et tiim edutaks ta kolmanda sõitja rollist hispaanlase Daniel Sordo asemele aste kõrgemale. Juba toona naeris Aava ise sellised spekulatsioonid välja. Sama meelt on ta ka praegu.


"Meie positsioon meeskonnas pole muutunud" kinnitas ta, ent lisas, et mõned positiivsed nihked on siiski toimunud. "Mul on võimalus vabalt suhelda Citroëni meeskonna inseneridega ning nad arvestavad minu arvamuse ja soovidega. Lisaks olid meil Kreekas kasutada hoopis uued amortisaatorid ning seadistus";


Just infole ligipääsu peabki Aava suurimaks arenguks. ";Saime teada, et tehasemeeskonnad kasutavad alati tehnika viimast sõna. Praegu on lihtsalt küsimus, kas meile on kõiki neid detaile vaja"; nentis ta.


Aava kinnitas, et hooaja järgmistel kihutamistel saab ta pingevabamalt pedaali suruda ning rohkem riskeerida. Ta meenutas, et soomlane Jari-Matti Latvala sõitis juba eelmine hooaeg väga kiiresti, ent enamik võistlusi lõppes tal äpardustega. "Tänavu jõudis ta aga oma esimese võiduni" nentis Aava ning lisas, et ka teda võivad oodata mõned tagasilöögid.
"Maailmas on ainult kolm spordiala: härjavõitlus, alpinism ja mootorisport, ülejäänud on vaid mängud!" [E.Hemingway]
Vasta